Приказна

Поттикнувањето на жените и девојчињата е клучно за да се обезбеди одржливост и сигурност на храната после КОВИД-19, велат шефовите на Агенциите за храна на ООН во пресрет на Меѓународниот ден на жената

08 март 2021
A scientist examining wheat varieties at a greenhouse of the Indian Agricultural Research Institute.
Наслов: A scientist examining wheat varieties at a greenhouse of the Indian Agricultural Research Institute.
Фотографија: ©FAO/Jon Spaull

Напишано од

Тела на ОН вклучени во оваа иницијатива

ФАО
Организација за храна и земјоделство

Цели што ги поддржуваме преку оваа иницијатива