Приказна

Учесниците на состанокот се согласија за важноста од почитување протоколи и мерки во помош на земјата да го спречи ширењето на новиот корона вирус.

Приказна

Состанокот е значаен исчекор во консултативниот процес на Рамката за соработка во насока на целосно усогласување со националните приоритети за одржлив развој.

Приказна

Ова е приказната на Сибел Бајрам, млада наставничка која ѝ припаѓа на ромската заедница каде детските бракови се почеста појава во однос на општата популација.

Приказна

Меѓународната организација на трудот праша луѓе од разни сектори како КОВИД-19 влијаеше на нивната работа.

Филтрирај по