СЗО Краток извештај 06.05.2020

Во последните 48 часа;

  • Направени тестови: 113 и 185 тестови на САРС-CoV-2 од кои 6,2% и 4,3% се позитивни, респективно за изминатите два дена.
  • Нови случаи: 7 пријавени во понеделник, 8 случаи во вторник.
  • Оздравени: 68 лица.
  • Смртни случаи: 2 лица.
Објавено од
СЗО